Canary Wharf HQ3A

  • Location

    Canary Wharf, London, UK

  • Client

    Canary Wharf Group PLC

  • Team

    Designed with SOM, Chicago as Studio Head / Senior Designer

  • Size

    36 storeys, 152m tall

The HQ3A parcel is part of the Canary Wharf Estate in East London.  The site is located at the southern edge of Jubilee Park, fronting onto South Quay.  The brief was to create three options for the exterior wall concepts along with development of two winter gardens adjacent to the building.

The designs focused on three options: Cage, Glass, and Stone.  Each looked to create an iconic image, whilst maximising floor plate efficiency.  The cage scheme was expressed as a major three dimensional grid system, interlaced by a fluid, free-from exterior wall massing.  The glass scheme explored textures and layering and the stone scheme studied a punched expression.  The schemes were intentionally varied and different, giving the client the widest range of choice.